torstai 18. elokuuta 2016

Suuhygienistillä...En tiedä mitä mielleyhtymiä otsikko mahtaa herättää teissä lukijoissa (hammaslääkärit ainakin herättävät monissa ymmärtääkseni kauhua), mutta voin kertoa, että kokemukseni suuhygienistillä oli erinomainen. Miksi? Sain nimittäin tosi hyvää asiakaspalvelua! Niin hyvää, että se inspiroi kirjoittamaan.

Kerronpa nyt siitä, minkälaista tämä mielestäni erinomainen asiakaspalvelu oli. Ensinnäkin kun tulin huoneeseen, vastassani oli hymyilevä suuhygienisti ja välittyi saman tien olo, että olen tervetullut. Tämä ei ole mikään itsestäänselvyys, vaikka niin voisi luulla. Olen kokenut toisenlaistakin palvelua, joten siihenkin peilaten, tämä oli jotain niin mukavaa. Toisekseen hän hoiti tehtävänsä oikein hyvin. Pidin kovasti siitä, miten hän samalla selitti, mitä oli tekemässä. Aina joskus esimerkiksi hammaslääkärillä olen saanut vain arvella, mitä suussani mahtaa tapahtua, mutta nyt oli ihanaa olla siitä tietoinen. Lisäksi hän antoi vinkkejä hampaiden parempaan hoitoon. Ei tuominnut tai kritisoinut mitään, vaikka tiedän että en puhdista niin hyvin esimerkiksi hammasvälejäni kuin voisin. Hän näytti suhtautuvan kaikkeen ymmärtäväisesti ja empaattisesti ja kertoi omakohtaistakin kokemusta. Hän keksi hampaistani kehuttavaakin, tuntui kivalta. Lopuksi sain jopa esitteen hampaidenharjauksesta mukaan! Sitä ennen hän vielä näytti konkreettisesti muutaman vinkin. Arvostan todella!

Lähdin hymyssäsuin pois huoneesta. Iloisempana kuin olin tullut huoneeseen. Erinomainen merkki! Niin ja pidin myös kovasti siitä, miten hän antoi tietoa hampaidenhoidosta ilman, että erikseen pyysin. Tiesitkö esimerkiksi, että hampaita harjaamalla voit puhdistaa vain 60% verran? Suuhun jää edelleen bakteereja, plakkia ja ties mitä ikävää, mikä tekee niin reikiä kuin myös hammaskiveä. Aikuisiällä suurin osa reikiä tulee hammasväleihin. Ja ennen kuin aletaan paikkaamaan reikiä, kannattaa tehdä kaikkensa, että siltä voi välttyä. Sitten kun suussa on paikka, bakteerit hakeutuvat paikan ja hampaan reunoille, mikä on pahempaa. Ja sillä on väliä harjaako hampaita suu enemmän vai vähemmän auki, koska tietyllä tavalla harjaten saa enemmän kosketuspintaa hampaaseen. Tällaista jäi mieleeni.

Seuraavaksi taidan miettiä, mitä kautta saan annettua positiivista palautetta tälle suuhygienistille. Hyvä asiakaspalvelu on kyllä jotain niin hienoa. Tämä oli suorastaan päiväni yksi kohokohta. Vaikka ammattihenkilölle asiat voivat olla tuttuja ja rutiinia niin asiakkaalle tilanne saattaa olla ainutkertainen. Siksi hirveää on joskus kokea kohtaamisessa tunne, että on vain yksi monesta ja kuin tuote liukuhihnalla. Parasta on, kun oikeasti kuunnellaan ja välitetään. Tilaan lisää tätä itselleni ja muille. <3 Totean myös asiakaspalvelijan näkökulmasta, että ihania ovat ne asiakkaat, jotka tekevät päivästä paremman olemalla ystävällisiä ja yhteistyökykyisiä. Laitetaan heitäkin tilaukseen meille kaikille. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti