maanantai 19. syyskuuta 2016

Blogi 2kk!

Blogi täyttää tänään 2kk, joten ajattelin vähän avautua blogiin liittyvistä ajatuksista. Ensin pakko todeta, että blogin syntymä osui niin merkittävään ajankohtaan elämässäni, että varmasti päivämäärä tulee jäämään mieleeni (ensimmäisiä postauksia lukemalla selviää, mitä elämässäni tällöin tapahtui). Blogin pitäminen on kyllä tuntunut omalta jutulta ja postauksia on kiva kirjoittaa. Se ei ole mikään iso yllätys, sillä blogi oli ollut haaveissa pidemmän aikaa. Blogin nimikin syntyi jo vuosia sitten. Postausideoitakin on jo ajoilta ennen tätä blogia. Tuntuu hienolta, että nyt on oma blogi, johon voi oikeasti kirjoittaa niitä mieleen tulevia ideoita. Sellainen tunne, että oli tarkoitettu, että pidän blogia!

Aluksi jokaisen postauksen julkaiseminen sai sydämen takoamaan hurjasti, mutta nyt kun on julkaissut useampia postauksia, jännittäminen on vähäisempää. Vähän riippuu varmaan postauksen teemastakin, että kuinka jännittävää sen julkaiseminen on. Yhden postauksen kirjoittamisessa voi hyvin mennä parikin tuntia. Ensimmäisiä postauksia kirjoittaessa meni useita päiviä, mutta aihekin oli sellainen, että se vaati prosessointia eri tavalla. Muutaman postauksen olen tehnyt alle tunnissa ihan vain ajatusvirtana. Sillä ei oikeastaan ole väliä kauanko postauksen kirjoittamisessa menee, tärkeintä itselleni on, että postaus on sellainen, jonka takana voin seistä ja olen siihen tyytyväinen. Jokaisen postauksen kohdalla tulee mietittyä kuinka paljon haluaa antaa ja paljastaa itsestä. Jokainen postaus on kuin testi omille rajoille. Luulen, että suunta on avoimuutta kohti koko ajan vähän rohkeammin.

Tämä on jo blogini 15.postaus! Tuntuu, että aika menee vauhdilla ja postauksiakin vaan kertyy kuin itsestään. Jonkinlaisena omana tavoitteenani on ollut postata 1-2 kertaa viikossa. Haluan pitää kirjoittamista jatkuvasti yllä ja se onnistuu parhaiten, kun on joku postaustavoite viikossa. Väkisin en tule mitään postaamaan nyt tai jatkossakaan, vaan fiiliksen mukaan mennään ja siitä aion pitää kiinni. Sellaista fiilistä on kyllä ollut, että tekisi mieli kirjoittaa enemmänkin kuin mitä olen tähän mennessä kirjoittanut. Ideoita kun tuntuu syntyvän tämän tästä. Eniten kirjoittamista rajoittaa se, että meneillään on monta muuta projektia, jotka myös vaativat tietokoneen ääressä kirjoittamista ja en halua sitoa itseäni liiaksi tietokoneen eteen. Odotan kyllä innolla sitä aikaa, että voin keskittyä nykyistä enemmän tähän blogiin ja antaa blogille ja sen lukijoille vielä enemmän.

Blogin lukijoista puheenollen heitä näyttäisi olevan. Blogin kävijätilastoja katsomalla olen saanut selville, että blogiani on luettu useita kertoja päivässä ja muuallakin kuin Suomessa. Olen saanut muutamia kommentteja postauksista blogiin ja se on tuntunut tosi kivalta. En tiedä onko joku kommentoija asiaa ihmetellyt, mutta kommentit menevät oman seulani läpi ennen julkaisua blogissa. Päätin sen blogia aloittaessa, enkä tiedä onko se turhaa, mutta toistaiseksi näin mennään. Vielä ei muuten ole yhtään negatiivista kommenttia tullut! Sitä hetkeä odottaessa, heh. Luulen, että suurin osa bloginlukijoista on ystäviäni, joille olen kertonut pitäväni blogia. En ole mainostanut blogiani missään noin muuten. Välillä mietin pitäisikö mainostaa vai antaa ihmisten itse löytää blogiini. Tuntuu kyllä tosi kivalta, että blogia luetaan. Ja jokseenkin tuntuu helpolta ja vapaammalta kirjoittaa, kun tietää, että lukijoita ei ole ihan hirveästi kuitenkaan. Mutta kyllä minussa on jokin osa, joka toivoo blogin suosion kasvavan tästä tulevaisuudessa. En vaan ehkä ole siihen itse ihan valmis vielä. Blogin pitäminen tuntuu vielä aika uudelta, jännältä ja kiehtovalta. Tämä kaikki tuntuu olevan vasta alkua ja osaltaan etsin myös omaa kirjoitustyyliäni ja tapaani olla bloggaaja.

Näyttää joka tapauksessa siltä, että bloggaaminen on sellaista, mitä haluan tehdä jatkossakin. Näen, että minulla ja blogilla voi olla yhteistä tulevaisuutta kauemminkin kuin nämä 2 kuukautta. Blogin kannalta eletään myös siinä mielessä jänniä aikoja, että elämässäni on nyt paljon muutoksia. Pitkään olen elellyt tasaista vaihetta ja on jopa kyllästyttänyt se, että kaikille muille tuntuu tapahtuvan kaikkea ja itse keitän kahvia ja elelen samaa elämää päivästä toiseen kuin ennenkin. Nyt kuitenkin elämässäni on tapahtunut selviä muutoksia viimeisen vuoden aikana ja tulevan vuoden aikana muutoksia tuntuu tulevan lisää. Mikäs siinä, muutokset ovat joskus hyvinkin tervetulleita, mutta saattavat silti aiheuttaa kipuilua. Eikös se mennyt jotenkin niin, että timantit syntyvät kovassa paineessa. ;) Uskon, että nämä muutokset tulevat muuttamaan minua ihmisenä ja toivon, että myös jonkinlaista henkistä kasvua tapahtuu. Mielenkiinnolla siis odottelen sitä, miten se kaikki näkyy blogissani.

Tämä oli vähän tällainen blogin tilannekatsaus. Kiitos ihanille lukijoille siitä, että seurailette mun blogia! :) <3 Kommentit ovat aina tervetulleita ja saa esittää myös toiveita kirjoitusaiheista. Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti