maanantai 31. lokakuuta 2016

Hirveän ihana Halloween


Viikonloppuna järjestin ystäville Halloween-bileet. Järjestyksessä nämä olivat toiset järjestämäni Halloween-bileet, sillä vuosi sitten oli edelliset bileet. Kun jotain odottaa vuoden ajan ja tapahtuman lähetessä intokin vain kasvaa niin näin jälkikäteen, kun bileet on ohi niin tuntuu olokin vähän tyhjältä. Vuoden yksi kohokohta oli juuri ja sitä oli niin korkeuksissa. Vähän masentaa nyt, kun se on ohi. Mitäs nyt seuraavaksi? Mitä voin heittäytyä haaveilemaan ja suunnittelemaan? :D Ehkä seuraava juhla onkin sitten valmistujaisjuhlat. Niistä olen jo pidemmän aikaa haaveillut.


Täytyy todeta vielä, että olipa hienot bileet. Nautin kyllä kovasti. Elämys ja ikimuistoinen tapahtuma ainakin minulle, toivottavasti myös monelle muulle. Ja nautin kyllä kovasti kaikesta siitä suunnittelusta, askartelusta ja haaveilustakin ennen näitä pippaloita. Joitakin ohjelmanumeroita sai kyllä useamman tunnin suunnitella ja pähkäillä. Siinä oli itselleni sellaista sopivaa haastetta, jossa sain käyttää luovuutta ja johon sain uppoutua niin, että ajankulukin katosi. Tykkään! Ohjelmassa oli kauhutarinoiden ja muistokirjoitusten kirjoittamista, vasta-aineiden etsintää pitkin asuntoa (vieraat olivat altistuneet myrkkykaasulle ja heitä uhkasi kuolema), salaisia karmivia tehtäviä sekä muutama murhaajaleikki. Sekään ei haitannut, että tietokoneeni hajosi edellisenä iltana, sillä ehdin saada äitini tietokoneen lainaksi ennen h-hetkeä. Eikä sekään loppujen lopuksi ollut maailmanloppu, että kuukautiset sattuivat alkamaan juuri juhlapäivänä, sillä ilmeisesti emännän roolissa virtaa adrenaliini siihen malliin, että kivut ei ehdi tuntua. ;)

Tietenkin tykkään myös siitä, että sain vieraitakin paikalle. Ei olisi juhlaa, jos ei olisi osallistujia. Hienoa, miten ystäväpiirissäni on muitakin Halloweenin ystäviä. Olen hyvin onnekas siinä mielessä. Mitä tulee omaan Halloween-suhteeseeni niin kyllä etenkin viime vuonna mietin, että onko siinä mitään järkeä, että järjestän Halloween-juhlat, kun pelkään niin paljon kaikkea siihen liittyvää. Bileissä kuunnellaan kauhumusiikkia, jota en yksin voisi kuunnella alkuunkaan. Bileissä ollaan pimeydessä, ja etenkin viime aikoina pimeys on pelottanut aiempaa enemmän. Hautakynttilöitä kammoksun ja niitähän olen sitten nimenomaan muutaman hankkinut koristeeksi. Tänä vuonna itselläni oli lisäksi sellainen karmiva maski, jota kyllä säikähtäisin helposti muissa olosuhteissa. Kauhuelokuvia en pysty katsomaan, mutta silti olen halunnut bileisiini kauhuelementtejä jossakin suhteessa. Hassua kyllä, välillä jopa haaveilen siitä, että tekisin kauhuelokuvan. Aavistelen, että siihen mulla olisi kyllä ideoita vaikka miten. Anyway.. Jollakin hauskalla tavalla Halloween-bileet ovat itselleni kenties jonkinlaista terapiantapaista pelkojen kohtaamista eri näkökulmasta käsin. :)

On se vaan ihanaa, kun voi kutsua ihmisiä kylään. Koska olen elänyt lapsuuden oloissa, joissa vieraiden kutsuminen oli aikalailla mahdotonta, sitä osaa arvostaa että niin voi nykyisin tehdä. Saan vihdoin pitää sellaisia teematapahtumia, joista lapsena saattoi vain haaveilla. ;) On hienoa, että on paikka, jonne voi ihmisiä kutsua. On myös hienoa, että juhlat ei ole mitenkään rahasta kiinni. Nyyttärimeininki on hyvä keksintö. Tänäkin vuonna panostin näihin juhliin rahallisesti vain muutamien eurojen verran (ajallinen panostus onkin sitten kokonaan toinen juttu, mutta kun on kivaa niin sitä ei lasketa). Vieraat puolestaan saavat itse päättää haluavatko tuoda jotakin ja haluavatko pukeutua, matkaan tietystikin voi sitten kulua rahaa.. Kunhan näitäkin mietin, koska itselleni on hyvin tärkeää se, että kaikki voivat osallistua.

Karmivan kivaa Halloweenia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti