keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Parhaita vinkkejä stressaamiseen


Ajattelin tänään kirjoittaa eräästä vahvuudestani eli stressaamisesta. Jos haluat oppia paremmaksi stressaajaksi niin nyt annan siihen vinkkejä eli kannattaa lukea huolella! :D

Stressitaitoja harjoiteltavaksi:


- Mieti kaikkea sitä, mitä sinun tulee ehtiä tehdä. Muista, että asioita on tosi paljon ja aikaa on tosi vähän. Pyöritä näitä asioita päässäsi kunnes saat sykettä nousemaan.

- Muista aloittaa stressaaminen heti herätessä. Jos uni meinaa tulla liian nopeasti niin muista miettiä tekemättömiä asioita ja sitä miten rajallisesti sinulla on aikaa. Mitä enemmän päivän aikana stressaat, sen parempi!

- Kannattaa jättää kaikki mahdollinen viime tippaan. Kiire lisää hyvin stressiä!

- Kaikkea voi aina siirtää seuraavaan päivään. Älä tee helppojakaan asioita heti, vaan siirrä tuonnemmaksi. Stressi kasvaa ja pysyy yllä!

- Muista vatvoa samoja asioita yhä uudestaan ja uudestaan. Se tekee hyvää!

- Järjestä päivän aikataulu niin, että sinulla on koko ajan kiire. Tee niin pitkiä to do-listoja, että et koskaan onnistu tekemään niitä kaikkia. Lannistu säännöllisesti siitä, miten epäonnistut.

- Aina kannattaa miettiä kaikkea sitä, mikä voi mennä pieleen. Jos mahdollista niin kannattaa visioida näitä tilanteita jo mielessä niin se tuntuu jo heti todellisemmalta.

- Muista hokea kaikille miten sinulla on kiirettä ja stressiä. Jos mahdollista pidä huolta siitä, että myös ympärilläsi on ihmisiä, jotka hokevat samaa. Parhaassa tapauksessa saat heiltäkin stressienergiaa!

- Jos mahdollista niin tietokoneella työskennellessäsi tee kaikkesi, jotta joko tietokone hajoaa tai saat hävitettyä tärkeimmän tiedostosi. Varma tapa lisätä stressiä!

- Älä ole läsnä hetkessä. Mieti kaikkia tulevia koitoksia ja kyseenalaista selviämistäsi niistä.

- Muista nukkua mahdollisimman vähän, koska mitä väsyneempi olet, sitä helpommin olet stressaantunut. Aterioitakin voit jättää välistä, koska kannattaa panostaa stressaamiseen täysillä ja nälkäisenä stressaaminen on helpompaa.

- Ole mahdollisimman paljon sisätiloissa, jotta vältyt raikkaalta ilmalta. Luonnossa oleminen on kiellettyä! Neljän seinän sisällä työskentely on stressin kannalta oikein hyvä!

- Muista hengittää nopeasti ja pinnallisesti niin saat kehosikin vielä paremmin stressitilaan.

- Tyhjennä kalenteri kaikesta kivasta. Ei harrastuksia, ei kavereita eikä kivoja tapahtumia. Keskity stressaamiseen ja kaikkeen, mikä aiheuttaa stressiä niin hyvää tulee!

- Lepo ei ole sallittua, vaan koko ajan pitää stressata. ”Jaksaa, jaksaa” on mottosi.

- Muista, että yksin tulee selvitä ja pärjätä. Kaikki tulee itse hoitaa. Älä ota vastaan mitään apua muilta äläkä vaan siirrä tehtäviä muille.

- Jos hairahdat tekemään jotain kivaa tai rentouttavaa niin muista stressata samalla kaikesta mitä pitäisi tehdä. Älä vaan nauti tai päästä irti stressistä!

- Jos näyttää siltä, että stressattavat asiat vähenevät niin haali niitä heti lisää. Pidä mielessä kultainen sääntö: mikään ei riitä, aina pitää tehdä enemmän ja paremmin.

- Muista, että vain täydellinen on riittävän hyvä. Sinun täytyy tehdä kaikki täydellisesti ja olla täydellinen. Jos näyttää siltä, että jokin onnistuu niin mietipä vielä: oliko se todella se täydellinen versio? Ole tiukkana itsellesi, ei armoa eikä pehmoilua!

- Stressi! Stressi! Stressi! Mieti stressiä aina kun mahdollista. Naaman tulee olla vakava ja katseen suuntautunut alaspäin. Kyse ei ole hauskasta asiasta, vaan hyvin vakavasta elämää suuremmasta asiasta. Muille ajatuksille ei saa jäädä tilaa.


Siinäpä varmaan tärkeimmät vinkit, olepa hyvä!

Nyt vaan kaikki stressaamaan! :D Muista, että stressi lisää huonoa oloa ja sillä on yhteyksiä moniin sairauksiin eli stressaaminen todella kannattaa. Jos sinulla on lisää stressivinkkejä tai onnistuneita stressikokemuksia niin kerro niistä kommenteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti