keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Elämän mysteeritTuleeko teille muille elämässä välillä esiin tilanteita, kun vain mietitte, että mitä ihmettä? Tarkoitan sellaisia tilanteita, kun esimerkiksi mietitte jotakuta henkilöä ja sitten juuri tämä henkilö lähettää viestiä tai soittaa? Tai kun näette unta jostakin ja sitten se sama tapahtuu todellisuudessa? Tai kun toivotte jotakin vain ajatuksissa ja sitten pian saatte juuri sen? Tällaisina hetkinä minä usein mietin, että mitä ihmettä juuri tapahtui ja samalla se hymyilyttää.

Kerran näin unta siitä, että kaverini kertoi, että hänellä oli vaikeuksia poikaystävänsä kanssa. No herättyäni uni tuntui kummalliselta, koska kaverillani ei edes ollut mitään poikaystävää. Silti en saanut unta mielestäni ja kun näin seuraavan kerran kaveriani niin kerroin hänelle unestani. Ja mitä tapahtuikaan sitten! Hän kertoi seurustelevansa ja hän kertoi myös, että heillä oli joitakin vaikeuksia. Juttelimme pitkän tovin aiheesta, josta emme todennäköisesti olisi puhuneet sanaakaan, jos en olisi kertonut unestani. Mutta siis mitä ihmettä?

Ja ainakin kahdesti on tapahtunut niin, että lähetän kaverilleni kirjeen ulkomaille ja vastaanotan häneltä kirjeen, jossa on sama lähetyspäivämäärä! Ja tämä on ollut hyvin erikoista, koska ei sitä kirjeitä kovin usein lähetä ja sitten kun niin tapahtuu niin millä todennäköisyydellä tulee itse myös saamaan kirjeen? Mitä sitten tulee puheluihin tai viesteihin niin kyllä sitä melkein päivittäin käy niin, että kuulee toisesta juuri kun häntä on ajattelemassa. Ja joinakin päivinä sitä törmää johonkin kaveriin ihan sattumalta ja tuntuu, että siinä tapaamisessa on mukana jotain mystiikkaa.

On myös välillä tosi jänniä päiviä, kun näkee saman tuntemattoman ihmisen monta kertaa saman päivän tai saman viikon aikana vaikka missä paikoissa. Hän voi näkyä bussin ikkunasta, olla samassa kahvilassa, löytyä samasta kassajonosta ja lopulta vaikka olla samassa jumpassa. Ja sitten hän unohtuu takaisin tuntemattomaksi, kun häntä ei enää näekään. Oli vain jokin vaihe, kun hän näkyi ihan kaikkialla.

Mitä sitten ovat ne mysteerit, kun haaveilet jostain tuotteesta ja kaupassa huomaat juuri sen tuotteen olevan alennuksessa? Tai kun huomaat, että kirjastossa on esillä kiinnostava kirja ja lopulta tästä kirjasta, jota et olisi edes huomannut ellei se olisi ollut esillä, tuleekin yksi parhaista lukemistasi kirjoista?  Entä sitten kun tekee mieli jotain ruokaa ja sitten samana päivänä tai seuraavana joku tarjoaa sitä sinulle ilman, että hän tietää mitä sinun on tehnyt mieli? Joskus joku kavereista saattaa myös ehdottaa jotain sellaista tekemistä, mitä itse ajatteli ehdottaa, mutta ei ollut ehtinyt.

Sekin on jännä, että esimerkiksi sinkkuna saattoi olla pitkiä kausia, kun kukaan ei ollut kiinnostunut ja sitten kun ilmaantui joku kiinnostunut niin yhtäkkiä kiinnostuneita olikin heti muutama jonossa. Tai sitten kun etsii töitä ja mistään paikasta ei kuulu mitään, mutta sillä sekunnilla kun jostain kuuluu niin kuuluu sitten vähintäänkin jostain muustakin paikasta. Miten sekin on mahdollista, että usein kivat menot kasaantuvat samalle päivälle niin, että niistä joutuu valitsemaan? Miksei ne kivat menot voisi järjestäytyä mukavasti tyhjille päiville, kun niitä tyhjiä päiviä kuitenkin on enemmän kuin täysiä? Ja miksi kaikki tärkeät puhelut soitetaan juuri silloin, kun ei pääse vastaamaan?

Kun elämän mysteereitä alkaa miettimään niin niitähän alkaa nähdä vain enemmän kaikkialla. Tuntuu, että kaikki tutustumiset tärkeisiin ystäviinkin on alkaneet jostain jännästä mysteeristä. On vaikkapa sanonut jotain ja sen on kuullut oikea ihminen bussissa ja yhteinen tarina on lähtenyt siitä. Tai sitten on satuttu samaan työpaikkaan sen jälkeen, kun ensin ollaan viisi vuotta aikaisemmin oltu muutaman viikon kestävässä kirjeenvaihdossa. Yleensäkin on vain jotenkin ajauduttu samaan paikkaan samaan aikaan oli kyseessä sitten opinnot, bileet, harrastus tai työpaikka. Ihan näin välihuomiona vaikuttaa siltä, että tuossa on ne mun pääasialliset paikat ystävystyä ihmisten kanssa. :D

Ja tietysti ei pidä unohtaa sitä, miten kohtasin mieheni. Sehän se vasta mysteeri onkin, kun ollaan tutustuttu jo lapsina ja sitten noin 20 vuoden hiljaisuuden jälkeen kohdataan taas ja rakastutaan.  Tämän hiljaisuuden aikana kerkesimme vierailemaan samoissa häissäkin, mutta emme nähneet toisiamme.  Olemme kylläkin muutamassa samassa häävalokuvassa, mikä on hassua! Ja mieheni äidin häävalokuvaotoksissa on kuva, jossa katson suoraan kameraan. Voi että!

Tämä postaus sai alkunsa siitä, kun tällä viikolla kuulin kuorsausta kahtena iltana rappukäytävässä ja mietin että mikähän mysteeri se on. Se oli kuitenkin vähän erilainen mysteeri kuin mistä päätin tässä postauksessa kirjoittaa. Nimittäin selvisi, että rappukäytävän alimmassa kerroksessa nukkui ihminen portaiden alla! Selvitin asian omin silmin turvanani pelottava pentuni Aina 3kk. Joka tapauksessa innostuin kirjoittamaan mysteereistä. Joitakin niistä voi selvittää ja toiset jäävät jänniksi mysteereiksi. Vielä ei kyllä tiedä, että onko tällä kuorsaavalla tyypillä jokin jännittävä rooli elämässäni. Toivon kyllä, että hän ei ilmestyisi oveni taakse!

Katsotaan minkälaisia mysteereitä elämällä on tarjota tällä viikolla meille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti