sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Elämäni kymmenen musiikkikappalettaRadioni johto hajosi (kiitos tästä vaan paljon eräälle pennulle) ja voi olla, että joudun luopumaan radiosta, jonka sain lahjaksi sinä kesänä, kun olin 11v. Paljon liittyy rakkaita muistoja tähän radioon ja siitä jotenkin inspiroiduin miettimään musiikin merkitystä itselleni. Huvikseni haastoin itseni miettimään elämäni merkittävimpiä musiikkikappaleita. Haastan muuten sinutkin mukaan! Voit kertoa oman listasi kommenteissa. Tässä tulee oma listani selitysten kanssa (eivät muuten ole missään tärkeysjärjestyksessä, se olisi liian haastavaa!) :

1. Carly Rae Jepsen - I really like you

Tämän biisin mieheni lähetti minulle viestillä, kun oli juuri valkenemassa, että olemme enemmän kuin ystäviä. Tämä oli siis syksyllä 2015. Kuuntelin biisiä sitten repeatilla koko päivän (ja varmaan pari seuraavaakin..) ihan fiiliksissä, kun olin oivaltanut samalla, että oli alkamassa jotain uutta ja merkittävää. Jo samana päivänä kävimme sen Keskustelun ja päätimme, että olemme pariskunta.


2. INNA feat. Daddy Yankee - More Than Friends

Tämän biisin kuulin ensimmäisen kerran samalla viikolla, kun olin lähdössä ystävieni kanssa Kuubaan kesällä 2013. Musiikkivideolla ollaan rannalla ja fiilistelin tulevaa matkaa. Laulun sanat taisivat myös kolahtaa hyvin sinkkunaiseen, joka ei olisi pistänyt pahakseen matkaromanssia. ;) Ihastuin biisiin ikihyviksi ja yllätys oli melkoinen, kun Kuuba-reissusta tuli myös Inna-teemainen reissu. Kuubassa olin aika turhautunut, kun kaikki musiikki oli espanjaksi eikä oikein kolahtanut meikäläiseen. En ole ikinä niin ikävöinyt hyvää musiikkia kuin sillä reissulla. Yllätys oli siis melkoinen, kun kuulin juuri tämän Innan biisin reissulla. Kuulin sen ainakin kolme kertaa: kerran taksimme radiosta, kerran torilla ja kerran baarissa tanssilattialla. Viimeksi mainittuun baari-iltaan liittyi myös hauska sattuma, kun tanssin miehen kanssa, jolla sattui kännykkäkuvanaan olemaan kukas muu kuin Inna! Tämä biisi oli se, joka sai mut ihan liekkeihin aina kun kuulin sen.


3. Havana Brown - Warrior

Tämä biisi löytyi jotain niin jännää reittiä luokseni viime kesänä, etten edes muista, mutta valitsin sen kuunneltavaksi bussimatkalle, kun menin hyvästelemään Minniä viime vuoden heinäkuussa. Halusin biisin, joka antaa voimaa, ja jota en ”pilaa” suurella tunnelatauksella, vaan teen siitä itselleni erityisen. Bussissa ehdin kuunnella biisin muutaman kerran samalla kun tuijotin ikkunasta taivaan harmaita pilviä ja laskin pysäkkejä määränpäähän. Tarvitsin voimaa tulevaan koitokseen ja biisi auttoi siinä.


4. Evanescence - Bring me to life

Tämän biisin kuulin ensimmäisen kerran Daredevil-leffassa keväällä 2003 ja sitten myöhemmin radiosta. Kun kuulin sen radiosta niin sitten se oli menoa. Kolahti niin lujaa! Ehkä se oli se oma sisäinen tuska, mihin tämä biisi sopi niin hyvin. En tiennyt minkälaista oli fanittaa jotain ennen kuin löysin tämän biisin. Biisin sanat kirjoitin englanninvihkooni, odotin jatkuvasti että kuulisin biisin radiosta (se oli sitä aikaa..) ja hankin biisin vielä kännykkäni soittoääneksi, ja tietysti myös se Daredevil-leffa oli saatava itselle :D Sitten tuli My Immortal biisi Evanescenceltä ja Going Under, eikä mahtanut mitään: musta tuli Evanescence-fani (harmillista mun äidille, joka ei voinut sietää Evanescencen musiikkia!). Erityisesti Fallen-albumi oli ihana ja niin merkittävä mulle. Sanottakoon vielä, että fanituksen huipentuma oli varmasti se hetki, kun kuulin biisin livenä Evanescencen konsertissa. Elämäni parhaita hetkiä ihan varmasti!


5. Lady Gaga - Applause

Tämä biisi tiivistää koko vaihto-opiskeluni Kaliforniassa vuonna 2013. Siihen aikaan fanitin Lady Gagaa täydestä sydämestä ja odotin hänen uusia biisejä innokkaasti. Sitten tämä biisi tuli ulos ja kuuntelin sitä ihan mielettömästi reissun aikana. Kuuntelin sitä kirjastossa, pyöräillessä, mun huoneessa ja autossa… Edelleen kun kuulen biisin, olen hetkessä Kaliforniassa ja niissä tunnelmissa. Tunnelmissa on unelmointia, onnellisuutta, yksinäisyyttä ja kaipausta kotiin.


6. Rihanna - Diamonds

Tätä biisiä olen kuunnellut joskus 2012-2013 niin paljon. Tämä on ollut se biisi, jolla mut on saanut hetkessä tanssilattialle. Tämä on biisi, jota olen laulanut ja tanssinut ja joka on antanut hyvää tsemppiä ja inspiraatiota moneen tilanteeseen. Muistan kirjoittaneeni vähän joka paikkaan tsempiksi "shine bright like a diamond!" :D Nyt kun tätä kirjoitan niin tuli mieleen, että Rihannalla on monta muutakin merkittävää biisiä mulle.. We found love, Rude boy, Disturbia..pistää miettimään, että onko Diamonds sittenkin se merkittävin..? Olkoon nyt niin.

7. ABBA - Mamma mia

Jos jotain olen perinyt isältäni niin Abba-innostuksen. Lapsena tuli kuunneltua Abbaa, mutta varsinainen fanitus alkoi vasta Mamma mia-leffan myötä, kun löysin biisit uudelleen. Kaikista Abban biiseistä tämä on kyllä se The Biisi. Olen laulanut biisiä monet kerrat esimerkiksi Singstar-pelissä ja muutenkin. Lisäksi karaokessa on tullut vedettyä tämä. Biisissä tulee mieleen ihania singstar-hetkiä ystävien kanssa ja Mamma mia-leffan katselukerrat sekä Lontoon Mamma mia-musikaali.


8. Tiktak - Lopeta

Jos pitäisi valita yksi biisi ala-asteelta niin se olisi tämä. Tiktak oli ensimmäisiä suosikkibändejäni ja tämä oli se biisi, mitä fanitettiin yhdessä ystävien kanssa. Ja ensimmäinen cd-ostokseni oli Tiktakin levy. Koulussa oli myös sellainen esiintymisilta, jossa kaverini kanssa laulettiin tämä biisi omalla koreografialla.


9. Evanescence - Missing

Koska fanitin nuoruudessani Evanescenceä hyvin paljon niin ehkä ei ole yllätys, että listalla on toinenkin Evanescencen biisi. :D Tämä kuuluu listalle ehdottomasti, koska tätä olen kuunnellut niin paljon ja etenkin aikana, kun olin masentunut eli joskus vuosina 2008-2011. Biisi sopi niihin tunnelmiin tosi hyvin ja antoi voimaa jaksaa elämää.


10. Dido - Here with me

Tämä biisi on yksi varhaisimpia ihastuksiani. Tätäkin olen metsästänyt radiosta niin, että sain sen nauhoitettua kasetille (kasetille!!!). Ah se tunne, kun tunnisti, että biisi alkoi soida.. Tähän biisiin liittyy muutakin kuin biisi-ihastuminen. Olin nimittäin hyvin koukussa sarjaan nimeltä Roswell ja tämä biisi soi siinä tunnarina. Tämä biisi symboloi mulle noin vuosia 1999-2003 ja niitä tunnelmia ja erityisesti sitä miten koukussa olin Roswell-sarjaan. Tästä tuli mieleen, että mähän haluan seuraavaksi tehdä listan mun merkittävimmistä tv-sarjoista! :D


Tunnelmat listauksen jälkeen? Olen aika tyytyväinen valintoihin. Kaikkiin valittuihin liittyy jotain merkittävää tunnelatausta ja muistoja niistä tilanteista, kun olen biisiä kuunnellut. Tietysti mieleen tulee muitakin biisejä ja muutaman biisin kanssa teki tiukkaa tehdä valintaa. On myös sellainen fiilis, että ehkä unohdin listalta jonkun tosi merkittävän biisin ja muistan sen myöhemmin. En ole miettinyt tällaista listausta aiemmin. Tämä lista jotenkin tuntuu hyvin kuvastavan mun elämää. Mun näköinen lista. Kuuntelin biisejä samalla kun tein listaa ja se oli ihanaa. Näin postauksen päätteeksi kerrottakoon, että kuulokkeisiin jäi soimaan Evanescence, yllätys yllätys :D

2 kommenttia:

 1. Moi!

  Mäkin sitten innostuin tekemään Top 10 musiikkikappaleet -listan. :) Tää on jaettu pituuden vuoksi kahteen osaan, tässä kappaleet 1-5 ja seuraavassa 6-10.

  1. Misty’s Song (Pokémon Live -versio)
  Jos joku kappale kuvaa mun lapsuutta, etenkin sitä 10v.-12v. vaihetta, niin se on tämä kappale. Olin ihan törkeän suuri Pokémon fani ja Misty oli aina mun suosikkihahmo. Muistan kuinka kuuntelin tätä kappaletta yhden suomalaisen Pokémon fanisivuston sellaisen jännän ”Pokédex-linkki-tsydeemin” (vaikea yrittää selittää, sori) kautta monta kertaa päivässä, yritin epätoivoisesti kirjoittaa sen lyriikoita paperille ja sitten vielä epätoivoisemmin suomentaa niitä. ;P Muistan yhä, kaikkien näiden vuosien jälkeen, koko laulun ulkoa ja huomaankin toisinani hyräileväni sitä itsekseni. Tämä oli myös ensimmäinen englanninkielinen biisi jonka opettelin.

  2. Promise of a Lifetime (Kutless)
  Tämä biisi on oikeasti gospelia, ja siksi varmaan ehkä vähän outo valinta ateistille. Mä en ole kuitenkaan koskaan oikeastaan ajatellut sen sanomaa jumalan kautta, vaan ennemminkin esimerkiksi vanhemman ja lapsen suhteen kautta tms. Tutustuin tähän biisiin joskus v.2010 paikkeilla ja rakastuin siihen heti. Se on musta edelleen aivan ihana kappale, joka saa mut aina herkistymään ja kuuntelenkin sitä usein kun on sellainen ”tunteellinen” olo.

  3. Because of You (Kelly Clarkson)
  Tämä biisi ja sen merkitys mulle sisältyy aika pitkälti yhteen mulle aikanaan tosi tärkeään ihmiseen ja siihen miltä musta tuntui ja miten se vaikutti muhun kun tää ihminen petti mun luottamuksen. Tykkään muutenkin tosi paljon Kelly Clarksonin biiseistä, mutta tää on mulle ehkä se ”henkilökohtaisin”.

  4. Cut (Plumb)
  Joo… Mietin pitkään miten oikein esittelisin tän kappaleen. Tää on merkitykseltään aika rankka ja se sijoittuukin mun elämässä niihin hetkiin jolloin mä oon ollut kaikkein alakuloisimmillani. Tää on niitä biisejä jotka mä laitoin päälle kun mua ahdisti, etenkin siinä 18v.-23v. paikkeilla. Kai tää on sit se mun ”go-to" angst-biisi.

  5. Shooting Star (Walt Disneyn leffasta Hercules, Boyzone)
  Tää biisi oli se, johon mä samaistuin tosi vahvasti siinä teini-iän loppuvaiheilla. Mä koin etten kuulunut porukkaan, että olin se ulkopuolinen ja viallinen ja jotenkin aina väärässä paikassa väärään aikaan. Tää biisi kertoo siitä, mutta kuitenkin positiivisemmalla nuotilla kun tuo äskeinen biisi. Mä oisin voinut valita myös Reflectionin Disneyn Mulanista, joka oli samaan aikaan tän biisin kanssa sellainen mihin mä samaistuin, mutta mä nyt valitsin Shooting Starin, kun ehkä se paremmin kuvastaa just niitä mun fiiliksiä.

  VastaaPoista
 2. Ja tässä jatkoa edelliseen viestiin.

  6. Sanctuary (Hikaru Utada)
  Tämä kappale on yhden mun suosikkivideopelin (Kingdom Hearts 2) tunnusmusiikki ja mä rakastan tätä ihan tosi paljon! Tää biisi tuo mulle aina sekä muistoja Kingdom Hearts 2:sen pelaamisesta että ihan ylipäätään vaan tosi hyvän fiiliksen. (Toi edellinen lause kuulostaa varmaan tosi oudolta, kun mä oon myös sanonut että tää on se kappale minkä mä haluaisin soitettavan mun hautajaisissa, mutta jotenkin tää kappale on sellainen ”turvasatama biisi” mulle. Get it, turvasatama, koska sen nimi on Sanctuary. Haha, sori huono vitsi, mun oli vaan pakko. ;P)

  7. In My Arms (Plumb)
  Tällä biisillä ei oikeastaan oo mitään kovin erikoista muistoa tai merkitystä mulle sinällään, enkä mä oo tuntenutkaan sitä kuin ihan muutaman vuoden. Mutta tää kappale on vaan mun mielestä ihan super kaunis ja tunnelmallinen ja siksi mun oli pakko ottaa se mukaan tälle listalle. (Tajusin muuten äsken että tää on jo toinen Plumbin biisi tällä listalla. No, on ne vaan niin hyviä.)

  8. Never Grow Up (Taylor Swift)
  Mä tykkään ylipäätään tosi paljon Taylor Swiftin musiikista, mutta valitsin nyt tän biisin, koska mun mielestä siinä on tosi hyvät ja ajatuksia herättävät lyriikat. Aina kun mä kuuntelen tätä biisiä, mä voin mielessäni nähdä kenet tahansa nuoren äidin laulamassa tätä lapselleen ja kuvittelemassa samalla omaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan. Monesti sitä nuorena aina haluais kasvaa äkkiä, mutta sitten vanhempana tajuaakin että ei oo helppoo olla aikuinen.

  9. Rule the World (Take That)
  Mä kuulin tän kappalen ekan kerran Stardust leffan lopputekstien yhteydessä joskus v.2010 paikkeilla ja se sai mut ihan kirjaimellisesti itkemään. Tää kappale on yksi niitä kappaleita jotka on vaan niin kauniita, että se melkein sattuu. Enää mä en rupea kyynelehtimään läheskään joka kerta kun mä tän biisiin kuulen, mutta mä muistan yhä ne ensimmäiset kerrat kun mä tätä kuuntelin, usein ilta-aikaan takapihalla seisten ja tuijottaen ylös tähtitaivaalle, kyyneleet kasvoja pitkin valuen.

  10. What the Hell (Avril Lavigne)
  Vähän kuten aiemmin Taylor Swiftin kohdalla, mä tykkään tosi monista Avril Lavignen kappaleista. Syy miksi mä valitsin just tämän, on se, että tää biisi on sellainen, jonka mä laitan soimaan aina kun mulla on sellainen “kapina-fiilis”. Tästä saa aina sellaista ”I-can-do-it” -fiilistä, että jaksaa esim. juosta pidempään tai nopeampaa tai mitä vaan sillä hetkellä tarvitseekaan.

  Että tällainen lista mulla. :)

  T: Ellie

  VastaaPoista